Nieuwsberichten

 • Sportkampioenen: meld je aan!

  16 mei 2018

  De huldiging van de Puttense sportkampioenen vindt dit jaar plaats op woensdagavond 20 juni 2018.

 • Hebt u de aanslag gemeentelijke belastingen 2018 al betaald?

  08 mei 2018

  Eind februari heeft de gemeente Putten de aanslag gemeentelijke belastingen 2018 verstuurd. Het aanslagbiljet viel op uw deurmat of verscheen in uw Berichtenbox van MijnOverheid. Hebt u niet gekozen voor een automatische incasso? Vergeet dan niet om de aanslag vóór 31 mei 2018 te betalen. Het heeft vervelende gevolgen als u dit niet doet. Er kunnen namelijk aanmaningskosten in rekening gebracht worden.

 • Putten doet mee met NIXzonderID

  08 mei 2018

  Voor verkopers in supermarkten, slijterijen, (sport)kantines, horecagelegenheden, tankstations en tabakszaken is het moeilijk om de juiste leeftijd van jonge kopers van drank en sigaretten in te schatten. Daarom doet de gemeente Putten mee met NIXzonderID van donderdag 17 mei tot vrijdag 1 juni 2018. Tijdens de actie roepen we jongeren op hun ID klaar te houden bij aankoop van alcohol en tabak. Want NIX doe je samen.

 • Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Jonker

  15 mei 2018

  Dinsdag 15 mei 2018 reikte burgemeester Lambooij een Koninklijke onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje Nassau) uit aan mevrouw M.M. Jonker-Hakkert.

 • Gemeenten Noord-Veluwe zijn campagne 'Wij durven te delen' gestart

  15 mei 2018

  Maandag 14 mei 2018 is de regionale campagne ’Wij durven te delen’ van start gegaan. Deze campagne van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten is gericht op iedereen die met kinderen te maken heeft. Bijvoorbeeld ouders, opvoeders, leraren, maar ook mensen die bij verenigingen of organisaties werken. De campagne duurt twee weken en heeft als doel mensen te stimuleren om signalen en zorgen over een kind met elkaar te delen.

 • Coalitieakkoord 2018-2022

  08 mei 2018

  Wij Putten, ChristenUnie en SGP hebben een akkoord bereikt over een nieuw te vormen college en over het te voeren beleid voor de komende vier jaar. Maandagavond 7 mei is het coalitieakkoord gepresenteerd en ondertekend. Het coalitieakkoord 2018-2022 is hieronder te downloaden.

 • Twee leerlingen zijn cum laude geslaagd voor het verkeersexamen

  26 april 2018

  Vera Nieuwland (school Huinen) en Mark Rozendaal (school De Wegwijzer) hebben het theoretische en praktische verkeersexamen foutloos afgelegd.

 • Koninklijke onderscheiding voor acht inwoners van Putten

  03 mei 2018

  Donderdag 26 april 2018 is de jaarlijkse lintjesregen. Burgemeester Lambooij mocht op deze dag bij zeven inwoners van Putten een Koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uitreiken. Het gaat om mevrouw W. van Winkoop-de Harder, de heer G. van Asselt, drs. J.N. van den Hoorn, de heer A. Kleijer, de heer G. Liefting, de heer G. Maaskant en de heer A.J. Schreuder. De achtste onderscheiding is voor de heer G.N.M. van Hengstum. Omdat hij al zijn activiteiten in Amersfoort verricht, ontving hij de onderscheiding uit handen van de burgemeester van Amersfoort.

 • Koninklijke Erepenning voor Vereniging Bijenteelt Putten

  26 april 2018

  Woensdag 25 april 2018 reikte burgemeester Lambooij de Koninklijke Erepenning uit aan Vereniging Bijenteelt Putten.

 • Bevrijdingsvuur naar Putten

  30 april 2018

  Loopgroep De Samenloop uit Putten haalt in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur uit Wageningen op. Via een bijzondere route legt de groep hun weg naar Putten af.

 • Zicht op nieuw college

  25 april 2018

  De formatie van een nieuw college verloopt voorspoedig en gaat de laatste fase in. Dat meldt formateur Herman Luitjes van Wij Putten.

 • Opening Garderenseweg

  20 april 2018

  Donderdag 26 april 2018 om 15.00 uur gaat de gemeente Putten samen met de bewoners en betrokken partijen de Garderenseweg officieel openstellen voor het verkeer.

 • Een teek? Pak ‘m beet!

  17 april 2018

  Een tekenbeet is meestal onschuldig maar kan u ziek maken als de teek lang vastgebeten in uw huid zit. Er zijn eenvoudige maatregelen om dat te voorkomen.

 • Bestrijding eikenprocessierups

  17 april 2018

  In Putten komt de eikenprocessierups voor. Deze rups is de larve van een nachtvlinder. Het is een behaarde rups, die van mei tot en met augustus op eikenbomen voorkomt.

 • Aanpassingen aan de Roosendaalseweg

  17 april 2018

  Maandag 30 april 2018 start aannemingsmaatschappij Van Gelder met de aanpassing van de fiets-/voetgangersoversteek aan de Roosendaalseweg. Deze werkzaamheden duren ongeveer 2 weken.

 • Wegwijs in Putten

  11 april 2018

  Gemeente Putten gaat de toeristische bewegwijzering aanpassen.

 • KoningsSpelen komen er weer aan!

  09 april 2018

  Op vrijdag 20 april 2018 worden van 09.30 tot 12.00 uur de KoningsSpelen voor de zesde keer in Putten gevierd. Bijzonder veel partijen hebben zich ingezet om deze sportdag voor maar liefst 1.100 kinderen te organiseren. Het thema dit jaar is ‘Binnenste Buiten’ want iedereen mag meer buitenspelen!

 • Buurtbemiddeling in Putten van start en op zoek naar enthousiaste vrijwilligers

  09 april 2018

  In de gemeente Putten is met ingang van 1 april 2018 het project Buurtbemiddeling gestart. Het project is een initiatief van de gemeente Putten, Woningstichting Putten en de politie. Hebt u interesse om als buurtbemiddelaar aan de slag te gaan? Neem dan contact met ons op.

 • Informateur Herman Luitjes gaat als eerste de mogelijkheid onderzoeken van de voortzetting van de huidige coalitie van Wij Putten, ChristenUnie en SGP

  04 april 2018

  Dat is de conclusie van Luitjes, na een eerste reeks verkennende gesprekken die de voorman van Wij Putten de afgelopen week met de lijsttrekkers van ChristenUnie, CDA, Gemeentebelangen en SGP heeft gevoerd.

 • Aanbesteding renovatie gemeentehuis

  29 maart 2018

  De eerste stap in het aanbestedingsproces van de renovatie van het gemeentehuis is gezet.

 • Koninklijke onderscheiding voor twee raadsleden

  28 maart 2018

  Dinsdag 27 maart 2018 reikte burgemeester Lambooij een Koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uit aan de heren drs. O. van Dijk en dr. H. Luitjes.

 • Bewoners Veenhuizerveld planten bomen en struiken ter versterking Groene Valleilint

  21 maart 2018

  Bewoners uit Veenhuizerveld in de gemeente Putten planten binnenkort meer dan 1500 struiken en bijna 50 bomen ter versterking van hun buitengebied. Zij doen mee aan een beplantingsproject van de gemeente Putten, Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en gebiedscoöperatie O-gen.

 • Openingstijden afvalbrengstation vanaf 29 maart

  19 maart 2018

  Het afvalbrenstation is vanaf 29 maart 2018 weer geopend op donderdagavond. Tot eind oktober kunt u elke donderdagavond terecht bij het afvalbrengstation van 18.00 tot 20.00 uur.

 • Wie verdient een Koninklijke onderscheiding?

  03 mei 2018

  Kent u iemand die een lintje verdient en woonachtig is in de gemeente Putten? Dan kunt u diegene voordragen bij de gemeente. De Koninklijke onderscheidingen die in april 2019 worden uitgereikt, moet u vóór 1 juli 2018 aanvragen.

 • Puttense inwoners gaan samen aan de slag tijdens de opschoondag

  16 maart 2018

  Zaterdag 24 maart 2018 is de jaarlijkse Landelijke Opschoondag. De gemeente Putten doet weer mee met Nederlands grootste schoonmaakactie. Het doel van de opschoondag is om samen onze mooie gemeente een voorjaarsschoonmaak te geven.

 • Informatiemarkt WoonGemakPutten - Gezond Leven op 28 maart 2018

  09 maart 2018

  In het kader van WoonGemakPutten organiseert de gemeente Putten samen met Stichting Welzijn Putten (SWP) een informatiemarkt over langer zelfstandig thuis wonen en gezond leven.

 • Gooi geen vochtig toiletpapier in het toilet

  05 maart 2018

  De gemeente verzoekt u om geen vochtig toiletpapier in het toilet te gooien. Dit kan verstoppingen veroorzaken in het riool en zelfs de pompen van de rioolgemalen kunnen hierdoor vast lopen. U kunt een bijdrage leveren dit te voorkomen door vochtig toiletpapier in de luierafvalzak te gooien. Helpt u mee?

 • Boomfeestdag op woensdag 14 maart 2018

  01 maart 2018

  De boomfeestdag wordt gevierd op woensdag 14 maart 2018 met als thema ‘Maak ’t buiten beter’.

 • Gemeente start pilot om meer statushouders naar werk te begeleiden

  28 februari 2018

  De gemeente Putten start met een pilot voltijd inburgeringstraject voor statushouders. Het traject biedt deelnemers de mogelijkheid om binnen een jaar het inburgeringsexamen te halen.

 • Jeugdgemeenteraad vergadert op 7 maart 2018

  26 februari 2018

  Woensdag 7 maart 2018 vergadert de jeugdgemeenteraad van Chr. College Groevenbeek, locatie Putten. De vergadering in de Raadzaal van het gemeentehuis begint om 18.30 uur en is openbaar, dus iedereen is welkom. De jeugdgemeenteraad is ook te volgen via Twitter: @JGRPutten.

 • Werkzaamheden bij Henslare

  28 februari 2018

  Maandag 5 maart 2018 starten diverse werkzaamheden bij de Henslare. Het gaat daarbij onder andere om het aanbrengen van bewegwijzering, het afwerken van de sloten, het aanpassen van kabels en leidingen en het kappen en herplanten van bomen. Om veilig te kunnen werken, wordt op sommige wegvakken 1 van de 2 rijbanen afwisselend afgesloten. Verkeersregelaars leiden het verkeer dan over het andere wegvak. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 9 maart. Vanwege de weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden korter of langer duren.

 • Gemeente Putten wil jeugdhulp verbeteren

  23 februari 2018

  De gemeente wil graag dat kinderen en jongeren gezond, veilig en kansrijk kunnen opgroeien tot volwassene. Vaak gaat dit goed, maar soms hebben zij of hun ouders ondersteuning nodig.

 • Dierenambulance Putten-Barneveld

  12 februari 2018

  Vanaf 1 januari 2018 gaan de gemeenten Putten en Barneveld gebruik maken van de diensten van de nieuwe Stichting Dierenambulance Putten-Barneveld. Op woensdag 20 december vond de formele ondertekening van de overeenkomst tussen de dierenambulance en de gemeenten plaats.

 • Kwaliteitsteam Veluwe biedt recreatieondernemers advies en coaching

  31 mei 2017

  Begeleidingstraject voor productontwikkeling en innovatie op vakantieparken

 • Regels grafbedekking, asbezorging en gedenkplaats gewijzigd

  31 mei 2017

  De gemeenteraad heeft de Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen vastgesteld. Daarnaast stelt het college van burgemeester en wethouders nadere Regels grafbedekking, asbezorging en gedenkplaats vast.

Uitgelicht